Marta Mate 2012 Ribera del Duero Forstør

Marta Mate 2012 Ribera del Duero

Ny vare

Her har vi en unik koncept vin

Flere detaljer

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

139,00 kr inkl. moms

-0%

inkl. moms

Yderligere information

Her har vi en unik koncept vin, lagret i 2300 liters tønder fransk eg.
Det er en sofistikeret vin med sensuelle og stemningsfulde aroma af sorte frugter og subtile noter af vanilje og nelliker.
En Ribera del Duero med et twist!
- 100% Tinto Fino
- 8-12 dage for maceration
- 14 måneder lagring i fransk egetræ 100%
- Serveringstemperatur: 16-18 ºC
- Går godt med rødt kød, fjerkræ, fåreost og pasta med fyldige saucer

Marta&Mate: Et ambitiøst Biodynamisk Projekt

Vingården dækker et område på omkring 25 hektar i en højde af 910 meter og er beliggende i den nordøstlige del af Ribera del Duero. Man har sat sig som mål, at producere druer af højeste kvalitet til vinfremstillingen.

Filosofien er ar dyrke druer, som afspejler den fulde karakter af Terroir, og som er unikke og upåvirkede af kunstige tilsætningsstoffer.

Vingården ligger på et område med meget varierende jordbundsforhold, hvor der efter en omfattende undersøgelse af jorden er identificeret op til 16 forskellige jordtyper. Der findes sand og kalkholdige kalk sammen med ler, og det er indholdet af ler, der giver store druer og stærke vinstokke.
Vinstokke er af sorten Tinto Fino (den Tempranillo der benyttes i Ribera del Duero) . Man har begrænset den høstede druemængde til 3500 kg / ha.

Dyrkningen er økologisk og baseret på enkelhed og rationalitet og balanceret beskæring. Gødning af jorden sker ved hjælp af naturligt organisk muld og gødning fra fårene, der græsser omkring vinstokkene. Man bruger hestetrukne redskaber og begrænser brugen af maskiner, for at undgå komprimering af jorden. Hensigten er at forbedre indholdet af mikroorganismer i jorden, som giver større trivsel for vinstokkene og dermed for større og sundere druer. Druerne håndplukkes.

Siden 2012, har Marta & Mate samarbejdet med universitetet i Bordeaux, Institut for Videnskab for vinstokke og vinproduktion sammen med biolog og ønolog, Eric Narro Benot.

Målet er at finde vinkloner, som er bedst egnet til domænets jord, og derefter at være bedst egnet til at fremme en balance med de mikroorganismer, svampe, bakterier, vira og levende organismer der findes.