Dampet rødtunge med asparges, gulerodsstave mv Forstør

Dampet rødtunge med asparges, gulerodsstave mv

Ny vare

Dampet Rødtunge med asparges, gulerodsstave, porreringe og agurkestave

Flere detaljer

1000 Varer

0,00 kr inkl. moms

-0%

inkl. moms

Yderligere information

Lækker fiskeforret, det med ekstra tilbehør, kan forvandle sig til en hovedret.
Til 4 Personer


Du skal bruge:

4-6 rødtungefilet´er
Økologisk citronsaft ca. 1 spk.
2 dl kold fiskefond
1/2 dl tør hvidvin
1/2 tsk salt
friskkværnet peber
12 citronmelisseblade

Tilbehør og sovs:
25 g økologisk smør
1 lille porre i tynde ringe
10-12 grønne asparges
evt. 1/3 agurk i tynde stave til pynt
2 gulerødder i tynde stave
Lidt hakket citonmelisse
1/2 tsk salt
friskkværnet peber
1/2- 1dl piskefløde

Tilbehør forret: Groft madbrød
Tilbehør hovedret: Kartofler kogte eller ovnbagte og evt. groft brød

Fremgangsmåde:

Læg de 4-6 fiskefiler, halveret på langs i et fladt fad, hæld ikke væde fra!!
Overhæld fisken med en blanding af citron, vand, hvidvin, salt og peber, kan blandes i en melryster.
Lad fisken stå i ca en halv time i denne lage.

Tilbered i mellemtiden grøntsagerne og skær dem i tynde stave eller tynde ringe. Der skæres toppen af asparges så de er ca 5 cm. Skal bruges til at rulle ind i fisken. Resten skæres i 3 cm lange stykker, som skal dampes.

Det er bedst at bruge en gryde med dampindsats for at tilberede retten.

Sådan gør du:
Rul fiskefilerne med et fyld af 2-3 aspargestoppe (ca. 5 cm) og stil dem på højkant på tallerken, så de er klar til at blive dampet.

Dernæst svitser du grøntsagerne i smør i ca 1-2 minutter, hæld dem dernæst over i dampindsatsen og placer fiskerullerne oven på grøntsagerne.

Hæld lagen fra fisken op i gryden, tilsæt evt. lidt ekstra væde, hvis der er risiko for tørkogning. Sæt gryden over ved svag varme og sæt dampindsatsen med grøntsager og fisk ovenpå, læg låg øverst.

Lad grøntsager og fisk dampes i ca. 10minutter til fisken er klar. Tag dampindsatsen af og stil den på en tallerken og sæt låget og et håndklæde over for at holde på varmen.

Reducer væden fra fisk og grøntsager tilsæt 1/2 - 1 dl piskefølde. Det vil sige at du skal lade væden koge ved svag varme til rette konsisens opnåes og tilsmag sovsen med salt og peber og evt vand, vin eller citron.

Portionsanret med 2 fiskeruller, blade fra cirtonmelisse, rå agurkesave, dampede grøntsager og hæld den sparsomme, men delikate sauce på tallerkenen. Husk opvarmede tallerkener. Tilbehør groft brød, evt. kartofler kogte.